Autokeuring

Voor veel mensen is de auto keuring een bron van stress of last.  Indien gewenst verzorgt RGMotors in Roeselare de keuring van uw auto of doen we een preventief nazicht. Mochten er mankementen naar voren komen dan zullen wij u hier altijd van op de hoogte brengen en de eventuele kosten met u overleggen.

Er zijn verschillende soorten keuringen voor personenwagens: de keuring op inverkeerstelling, de periodieke keuring, de keuring voor verkoop.

De periodieke keuring is de meest frequente keuring.  Zodra je wagen 4 jaar oud is, moet hij jaarlijks naar de autokeuring, tenzij hij minder dan 100.000 km heeft en aan een aantal andere voorwaarden voldoet.

 

De keuring gebeurt in vier stappen:

 

  1. Identificatie van het voertuig: De keurder zal nagaan of de nodige documenten geldig zijn en of ze wel overeenkomen met het voertuig dat je voorgereden hebt: boorddocumenten (inschrijvingsbewijs en gelijkvormigheidsattest) en de gegevens van het voertuig (inschrijvingsplaat, chassisnummer en identificatieplaat).
  2. De milieukeuring:  Naargelang het type auto wordt een controle uitgevoerd op de uitlaatemissies, eerst door meetinstrumenten, nadien door een visuele controle van de uitlaatinrichting door de inspecteur.
  3. Mechanische staat en werking van de onderdelen van het voertuig: Elk element van de auto dat deel uitmaakt van de verplichte uitrusting wordt gekeurd: remmen, lichten, stuur, ophanging, chassis, carosserie en gezichtsveld. De algemene staat, de werking, de slag, het slijtage, lekken, lasnaden en gelijkvormigheid van de onderdelen worden gecontroleerd.
  4. De rekening varieert van 30 Euro tot honderden Euro's in functie van het type keuring.